snoeien puber appel hoogstamfruitboom

Over mij

Ik ben in aanraking gekomen met hoogstamfruit doordat mijn ouders hoogstambomen aanplantten en die moesten vervolgens gesnoeid worden. Als tiener besloot ik dat op me te nemen.  Dat was het begin van een lange carrière in het hoogstamfruit. Eerst hobbymatig naast het werken in het natuur- en landschapsbeheer en daarna elke winter aan het werk als professioneel hoogstamsnoeier.

Doordat ik zowel in de wereld van natuur- en landschapsbeheer in aanraking kwam met hoogstamfruit en er na verloop van tijd ook professioneel vanuit de fruitwereld mee te maken had, kreeg ik in de gaten dat er een groot verschil was tussen die 2 werelden in kennis en ervaring. Dat bracht mij ertoe om naast het snoeien zelf ook aan de slag te gaan met kennisontwikkeling in de praktijk en van daaruit overdracht van die praktische kennis. Meer kunt u hierover lezen op de website van het Nationale Fruitpark.

Hoogstamfruitbomen zijn prachtig voor natuur en landschap en leveren ook lekker fruit. Maar meestal veel te veel voor de eigenaren. Wat doe je met al dat fruit? Daar wilde ik toch graag iets mee en ben vervolgens aan de slag gegaan met het verzamelen van hoogstamfruit uit verschillende boomgaarden. Dat fruit verwerk ik al meer dan 15 jaar tot heerlijke vruchtensappen en andere verwerkingsproducten die ik lokaal afzet. Zie verder de assortimentslijst.